ZCU '78 Interact contour Caritas Hydrowaterkracht Duikclub Urk Ega NOP/Urk

Verenigingen

Voor elke doelgroep een activiteit

ZCU '78

ZCU '78

Een zwemvereniging voor jong en oud die plezier en sportiviteit hoog in het vaandel heeft
Lees meer

Interact contour

Dagbesteding Urk

Gespecialiseerde zorg en ondersteuning​ voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel
Lees meer

Caritas

Caritas

Bewegen is gezond, bewegen is leuk, maar wat past precies bij jou?
Lees meer

Hydro-waterkracht

Fysiotherapie A. Soldaat

voor mensen met een chronische ziekte of aandoening die moeite hebben buiten het water te bewegen/trainen
Lees meer

Duikclub Urk

Duikclub Urk

Onze opleidingen zijn wereldwijd erkend doordat wij als vereniging zijn aangesloten bij de NOB en de wereldwijde duikorganisatie CMAS.
Lees meer

Ega NOP/Urk

Ega NOP/Urk

Afvallen met gezonde voeding​ en training
Lees meer

ZCU '78

Een zwemvereniging voor jong en oud

Zwemmen bij ZCU’78 betekent zwemmen bij een club sportief zwemmen hoog in het vaandel heeft, en waar het plezier in het zwemmen voorop staat. Een zwemclub die sinds 1978 bestaat en leden variërend in de leeftijd van 6 tot 70+.

ZCU’78 is een club die geen zwemles geeft en dus die van nieuwe wedstrijdzwemmers verwacht dat zij in het bezit zijn van een c-diploma.
Van nieuwe trimzwemmers wordt dat niet verwacht, zij moeten in ieder geval goed kunnen zwemmen.

Het is dan ook een club waar het prettig zwemmen is en die al jarenlang vaste klant van ’t Bun is en dat nog jaren hoopt te blijven.
Wil je zwemmen bij ZCU’78 dan kun je altijd een paar keer gratis meetrainen om te kijken of je het wel leuk vindt.

Interact contour

Gespecialiseerde zorg en ondersteuning

InteraktContour is er voor mensen die problemen ervaren als gevolg van hersenletsel, na bijvoorbeeld een beroerte, ongeluk of hersentumor. Hersenletsel verandert hun leven en dat van hun naasten; terug naar werk of school lukt vaak niet en thuis is alles anders.Toch is er altijd iets mogelijk. Dáár richt InteraktContour zich op, met gespecialiseerde zorg en ondersteuning. Een van deze activiteiten is zwemmen onder begeleiding in Zwembad ’t Bun

Caritas

Bewegen op maat

Bewegen is gezond, bewegen is leuk, maar wat past precies bij jou? Sportcoaches Luut en Eize hebben een breed scala van activiteiten voor u uitgezet, waaronder zwemmen onder begeleiding. Voor senioren en mensen met een beperking kan ook een traject op maat worden aangeboden. Kom in beweging en doe mee!

Hydro-waterkracht

Fysiotherapie A. Soldaat

Hydrotherapie is bedoeld voor mensen met een chronische ziekte of aandoening die moeite hebben buiten het water te bewegen/trainen. Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen in alle leeftijdsklassen, met een beperking in hun bewegingen, of een lichaam wat moeilijk doet, kennis te laten maken met therapie in verwarmd zwemwater. Dit onder begeleiding van een door hen gekozen hydrotherapeut die les geeft passend bij hun mogelijkheden.

Duikclub Urk

Recreatieve duikopleidingen

Wij zijn sinds 2003 actief als club, maar sommigen van ons duiken al veel langer. Wij geven cursussen om zelfstandig met een buddy te mogen duiken. Daarnaast natuurlijk ook nog een aantal vervolgopledingen. Weet je niet of duiken wel iets voor jou is? Kom dan ook gewoon eens langs tijdens één van de clubavonden. Dan kun je het aan de leden vragen. Heb je al een duikbrevet, het maakt niet uit van welke organisatie, ook dan ben je natuurlijk van harte welkom. Onze opleidingen zijn wereldwijd erkend doordat wij als vereniging zijn aangesloten bij de NOB en de wereldwijde duikorganisatie CMAS. Regelmatig ziiten we dan ook in zwembad ’t Bun met les of gewoon om te oefenen.

Ega NOP / Urk

Afvallen met gezonde voeding

EGA staat voor gezonde voeding met normale voedingsmiddelen. Maar in een dusdanig evenwichtig patroon dat je je overgewicht kwijt raakt en fitter en gezonder in het leven staat. EGA leert je om je eetpatroon te doorbreken en je op de goede weg te zetten. Dat moet je leren net als alle andere vaardigheden in het leven. Afvallen in een groep heeft verschillende voordelen. Je deelt je eigen overwinning als je de kilootjes overgewicht ziet verdwijnen. Als je vragen hebt kun je die “in de groep” gooien, en je zal verbaasd staan hoeveel tips je krijgt.